Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 11:15 - ЗАЩО НЕБЕТО Е СИНЬО…
Автор: aleff Категория: Новини   
Прочетен: 1319 Коментари: 0 Гласове:
0



За да има синьо небе, трябва да има светлина, а както знаете тъмнината предхожда светлината – “и тъмнина покриваше бездната;   И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И стана вечер, и стана утро,  Изход  /1 : 2  - 3 – 5/.

Да се чукнем с чашка “Духовност“ и отпием с въпрос, какво иска да ни каже Библията с това?

Децата често задават един странен въпрос – “Защо небето е синьо? “За да им отговорим би следвало ние да знаем, а знаем ли? Наистина, защо небето е синьо??? 

Според д-р Енок Кариер разсадът, изложен на синя светлина, се разлиства към слънцето – източникът на светлина, върховете на растенията под синя светлина се накланят един към друг. Това вече ни подсказва, че трябва да има любов между нас, да няма омраза, гняв, завист и още, и още  спрямо ближните ни. “Когато минаваш покрай синчеца из нивите, той ти говори така: "Имай вяра във Великото Разумно Начало, което лежи в основата на цялата природа, имай вяра в рога, във Великата Разумност. "Когато минаваш покрай синята теменуга, тя ти казва: "Не бъди малодушен, не се бой от пречките на живота, бъди смел, събуди в себе си нови сили за борба, за да преодолееш препятствията в живота."  Слънцето влияе върху нашият мозък и вътрешните жлези, Луната в зависимост от пола въздейства върху нашите емоции. Често забелязваме син отенък около Луната,  в зависимост от пречупването на определен ъгъл слънчевите лъчи променят цвета на небето, но като цяло в дневните часове  небето е синьо. Да отворим и Свещената книга, в Изход 28:31 ясно е написано
»Да направиш мантията на ефода цяла от синьо.»
Бог говори на Моисей да положи изцяло син цвят на Ефода /старозаветна връхна дреха (наметка) на свещеника/. Също така, в много апокрифи е описано, че Божиите повели са начертании върху син камък /Сапфир или Лазурит /.

Как ни въздейства синият цвят –

Създава предпоставка за дълбок размисъл над живота и истината. Синият цвят символизира постоянство, упоритост, настойчивост, преданост, сериозност, строгост. Хората, които го предпочитат, се стремят към ред и систематизация, те винаги имат своя гледна точка, предани са на делото си. В митовете, синият цвят е божествена проява и цвят на загадъчността. В този цвят са облечени маговете и вълшебниците. Облечените в синьо през средновековието знаели истината. В древен Египет, вътрешността на пирамидите се боядисвали в синьо, скарабеят също е син, Буда и Кришна са сини. Основният цвят на наметалото на Иисус е син. Синьото възстановява нервната система, помага при разсеяност, при сърцебиене, при разстройства на червата, балансира емоциите и намалява кръвното налягане. Хората, подложени на стрес и напрежение не харесват синия цвят, отхвърлят го и пушачите. Предпочитат го хора, които търсят хармония с околните и със себе си. Този цвят означава мир, както физически така и духовен. Само за миг, ако забравим и най вече овладеем лошите емоции в нас, тогава ще ни ….върви.

Ето защо небето било синьо.

 

 

Извадка от новата книга на Красимир Куртев “ Защо не ни върви?




Тагове:   небето,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleff
Категория: Новини
Прочетен: 156669
Постинги: 34
Коментари: 52
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930